Contact Het Gevlekte Schaap

T  0345 505 821

M 06 44 52 76 76

E info [at] hetgevlekteschaap.nl

De Mensen

De Begeleiders

Jeroen

Jeroen is als assistent-begeleider de drijvende kracht achter onze houtbewerking. Schuren, lakken, verven en (de)monteren samen met de deelnemers die hier lol in hebben. Daarmee ook gelijk wat aanleren van samenwerken, dat is mooi. De stoelen die een geweldige opknapbeurt hebben gehad, waren in no time verkocht. Jeroen assisteert bij het sporten en verzorgt 2 wekelijks de muziekbeleving op de zolder van het Thomashuis. Daar kijkt iedereen naar uit. Lekker bezig met de instrumenten, dansen, rappen en meezingen. Altijd een feest!

Monique

Monique is een enorme bezige bij. Steeds weer verzint ze leuke dingen om te maken. Een bolkaars is voor haar de basis voor een sneeuwbal, een oliebol en zelfs een sneeuwpop en een Paaskuiken. Haar fantasie lijkt soms wel grenzenloos te zijn. Monique vindt het een uitdaging om mensen met elkaar te laten samenwerken en te kijken naar wat zij nodig hebben om de dag op een fijne manier te besteden. Ze denkt graag mee over hoe de begeleiding het beste vorm gegeven kan worden. We laten ons graag verrassen met weer nieuwe ideeƫen over wat we kunnen maken.

Cora

Voor Cora is bezig zijn met muziek haar lust en haar leven. Zelf speelt ze graag gitaar. Ze vindt het erg leuk om samen met degene die muziekbeleving geeft op zoek te gaan naar wat onze deelnemers boeit aan muziek. Cora kan aardig overweg met de computer. Ze probeert onze deelnemers steeds weer een treetje hoger te krijgen in de spelletjes die op de computer worden gespeeld.

Marianne

Twee keer per week begeleidt Marianne het sporten bij ADFYS Paramedisch Centrum. Ze stimuleert de deelnemers om grenzen te verleggen en leert hen tegelijk om grenzen te stellen in het afbakenen van eigen ruimte. Daarvoor verzint Marianne steeds weer nieuwe spelletjes. Verder is fotograferen haar grote hobby die ze graag met onze deelnemers deelt.

Judith

Judith heeft de groene vingers bij Het Gevlekte Schaap. Tuinieren is een grote liefhebberij van haar en daarin is genoeg te doen. Vooral in het voorjaar en de zomer is ze samen met onze deelnemers te vinden in de moestuin. En dat is fijn want daar komen de meest heerlijke producten uit. Wie heeft er geen zin in een lekker beschuitje met aardbeien of een overheerlijke tomaten-paprikasoep!

De Deelnemers

Robyn

Geef Robyn een velletje papier of een leeg schilderij en ze zal er wat moois van maken met viltstift maar ook met krijt en verf. Ze heeft een goed gevoel voor welke kleuren mooi bij elkaar passen. Dieren zijn een favoriet onderwerp. Met het schilderen van de gipsen schaapjes komt dat allemaal goed van pas! Robyn vindt het erg leuk om taalspelletjes op de computer te doen. Ze daagt zichzelf uit en weet vaak meer dan dat ze zelf gedacht had.

Lydia

Lydia knutselt graag en maakt de meest prachtige dingen. Tassenhangers zijn een specialiteit van haar. Ze weet materialen en kleuren heel goed te combineren en maakt iedere tassenhanger uniek. Lydia draait haar hand niet om voor klusjes waar je heel precies voor moet werken.

 

Damiane

Geen boek is veilig voor Damiane. Ze leest graag en dat niet alleen, ze schrijft ook zelf verhaaltjes op de computer! Die gaan over vanalles en nog wat. Van de avonturen van een hondje tot boodschappen halen en er gebeurt altijd wel iets bijzonders. Damiane vindt het erg leuk om plaatjes uit tijdschriften te knippen en beplakt daar bijvoorbeeld fotolijstjes mee. Damiane kent heel veel liedjes, kinderliedjes maar ook van bijvoorbeeld de Beatles. Ze zingt zo goed dat ze best met The Voice mee zou kunnen doen.

 

Marieta

Marieta geniet van alles dat groeit en bloeit in de moestuin en op de boerderij. Ze houdt van koken en dat komt goed uit. Zo kan ze iets lekker maken van alles waar ze in de moestuin voor heeft gezorgd. Wij helpen haar graag met het opeten ervan! Marieta is erg bedreven in het fijnere werk en borduurt prachtige kaarten.

Jacob

Jacob is een groot sportliefhebber. Hij sport graag zelf en kijkt naar sport op tv. Voetbal en dan vooral Ajax heeft zijn warme belangstelling. Jacob is erg handig en precies. Dat komt goed van pas bij met het schuren van de Kerstengelen voordat ze geschilderd worden. Jacob werkt graag in de tuin.