Contact Het Gevlekte Schaap

T  0345 505 821

M 06 44 52 76 76

E info [at] hetgevlekteschaap.nl

Over Het Gevlekte Schaap

Aan de rand van Culemborg ligt een prachtig terrein waarop een boerderij staat met schapen en waar groente, fruit en kruiden worden geteeld. Op dit terrein hebben wij, Marianne de Kock en Cora van Rijswijk, een dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking opgezet. Die dagbesteding heet Het Gevlekte Schaap. Om je heen zie je veel schapen en sommige zijn gevlekt. Wij vonden het een leuk idee om onze dagbesteding daarnaar te vernoemen. Sommige activiteiten van Het Gevlekte Schaap doen we op andere plekken in Culemborg.

Wat we doen

Op de boerderij is er genoeg te doen. We helpen een handje mee door de dieren te voeren. Bij mooi weer drinken we koffie of thee op ons prachtige terras en als het lukt eten we er een boterham. We hebben een moestuin met groente, fruit en kruiden waar we zelf lekkere dingen van maken zoals soep, jam en kruidenolie en kruidenazijn. In onze ruimte hebben we heel veel spullen om te kunnen knutselen, tekenen en schilderen. Er staat een computer waar je spelletjes op kunt doen voor je plezier of om wat meer te leren van rekenen en taal. Je kunt bij Het Gevlekte Schaap sporten, fotograferen, toneel spelen en muziek maken.

We vinden het belangrijk dat je iets leert want iedereen kan wat leren. Wat je leert kun je dan ergens anders weer gebruiken. Misschien vind je samenwerken weleens moeilijk of zou je graag wat beter willen bewegen. Wat het ook is, we proberen je altijd een stapje verder te laten zetten.

Wat we ook belangrijk vnden is dat je andere mensen ontmoet. Het Gevlekte Schaap gaat graag op stap! We werken samen met basisschool De Beatrixschool. Soms doen we dingen samen met winkeliers of organiseren we iets samen met andere bewoners uit Culemborg. Die mogen jou best leren kennen en jij hun.

Hoe we dat doen

Op de dagbesteding zijn we met een klein groepje van maximaal vijf deelnemers. Zo kunnen we goed aandacht geven aan iedereen. Op deze manier kunnen we er ook voor zorgen dat iedereen kan doen wat hij leuk en interessant vindt. Dat is met grotere groepen soms een beetje lastig. Niet iedere deelnemers is er op alle dagen van de week bij. Er zijn deelnemers die ook naar andere plekken voor dagbesteding gaan. De groep is daardoor niet iedere dag even groot en wisselt door de week heen van samenstelling.